Kristiansand Sosialistisk Ungdom arrangerer i samarbeid med NUK – Den Norske Uighurkomiteen, Hong Kong Committee in Norway og Den Norske Tibet-komité demonstrasjon mot menneskerettighetsbrudd i Kina.

På 40-tallet ble landet Øst-Turkestan okkupert av Kina og ble Xinjiang-regionen i Kina.
Siden April 2017 har over 1 million uighurere blitt satt i konsentrasjonsleirer, noe de kinesiske myndighetene kaller for "reeducation camps". Her tvinges de til å nekte sin primære religion, islam, og skal konvertere til den han-kinesiske kulturen. De blir torturert, drept og blir møtt med ekstrem overvåking – både i leirene og utenfor.

Og husker folk enda Tibet? Tibet ble okkupert av Kina i 1950, og har blitt møtt med liknende behandling som uighurere. Fundamentale menneskerettigheter brytes stadig, og den rike tibetanske kulturen står i fare for å bli utslettet – og situasjonen blir bare stadig forverret.

Det siste året har også Hong Kong fått mye oppmerksomhet, etter store demonstrasjoner. Etter Hong Kong ble overlevert til Kina i 1997, har Hongkongernes frihet og demokratiet blitt truet. De protesterer som følge av et utleveringsforslag som ville fjerne muren mellom Kina og Hong Kong.

Disse folkegruppene er ikke de eneste som har blitt møtt med diskriminering, forfølgelse og okkupasjon fra de kinesiske myndighetene. Det finnes flere minoriteter som de kinesiske myndighetene stadig jobber for å utslette.

Bli med på kampen mot menneskerettighetsbruddene og vis at vi støtter Øst-Turkestan, Tibet og Hong Kong – samt alle andre som blir møtt med diskriminering fra de kinesiske myndighetene.

Om du har spørsmål eller om din organisasjon ønsker å tilslutte seg, kontakt Martine Aamodt (95083462) på messenger eller melding.

Starter: 2020-01-22 17:00:00
Slutter: 2020-01-22 19:00:00

Sted:
Torvet
Kristiansand, Norway

Se arrangementet på Facebook