Meldingen til Kinas ledende kommunistparti er klar: ingen stater har rett til å blande seg i valget av den neste Dalai Lama.

Sam Brownback, amerikansk politiker og ambassadør for religionsfrihet (ambassador-at-large for international religious freedom) leverte en sterk støttemelding i sitt møte med HH Dalai Lama 28. Oktober 2019.

Brownbacks delegasjon uttalte at hovedmålet med deres besøk i Dharamsala, India var å fortelle verden – og spesielt Kina – at USA støtter det tibetanske folk, og at retten til å bestemme over Dalai Lamas reinkarnasjon ligger hos det tibetanske buddhistsamfunn og HH Dalai Lama selv, ingen utenforstående stater eller makter.

US supports Tibetans’ right to pick their religious leaders, ambassador says while meeting Dalai Lama – International Campaign for Tibet

A US ambassador traveled today to the exile home of …


Source