Idag feirer kommunistpartiet 70 år ved makten – det er mange innenfor Kinas grenser som IKKE har grunn til å feire!
Det er riktig som artikkelen beskriver, at millioner av kinesere siden 1949 har fått et bedre liv materielt sett, men de har også gått igjennom nådeløse kommunistiske sosiale forsøk som «Det Store Spranget» og Kulturrevolusjonen. De har lært seg å leve med streng kontroll og mangel på elementære menneskerettigheter de aller fleste av oss idag tar for gitt. Ytringsfrihet, forsamlingsfrihet og pressefrihet for å nevne noen.
Protestene i Hong Kong gir håp for tibetanere i Tibet, for hvem 1949 var starten på et mareritt etter at Dalai Lama ble tvunget i eksil i 1959. Det gir håp for Uighurene i Øst-Turkestan som interneres og fengsles i hundretusener. Det burde gi håp for landene som har begynt å kjenne presset fra et selvsikkert og nasjonalistisk Kina. Bli med og bruk din stemme for de stemmeløse idag utenfor Kinas ambassade i Tuengen alle – avgang fra Borgen stasjon kl 13.30. NUK – Den Norske Uighurkomiteen @Hong Kong Committee in Norway Amnesty International Norway
https://www.vg.no/…/m…/i/70L9Ao/vil-gjoere-kina-stort-igjen…

Vil gjøre Kina stort igjen

I dag feirer Folkerepublikken Kina 70 år med en militærparade så storslått at den bare kan finne sted i et autoritært regime. Folket får brød og sirkus, men ingen frihet.


Source