På mandag skal det holdes en støttedemonstrasjon for Hong Kong i Stockholm, nå frykter arrangørene en reprise av det som skjedde i Litauens hovedstad Vilnius sist uke, hvor mer enn 200 Pro-Kina demonstranter møtte opp. I forbindelse med slåsskamper anholdt politiet noen av disse motdemonstrantene, men da de viste seg å være assosiert med Kinas ambassade måtte de frigis umiddelbart. I ettertid har det blitt sendt en offisiell klage til Kinas ambassadør i Litauen.

For ordens skyld må det meldes at støttedemonstrasjonen for Hong Kong foran Stortinget i Oslo, i slutten av august, forløp helt rolig.

Stand with Hong Kong – Norway NUK – Den Norske Uighurkomiteen

Stödmanifestation för Hongkong retar Kina

På måndag hålls en stödmanifestation för yttrandefrihet och demokrati i Hongkong på Mynttorget i Stockholm. Nu växer irritationen hos den kinesiska ambassaden i Stockholm – och en grupp kinesiska studenter kommer att hålla en motdemonstration. – Det är bara naturligt och helt rimligt at…


Source