To av hovedaktørene bak politisk undertrykkelse, diskriminering og tortur i Kina kommer på offisielt besøk til Stavanger på Norges nasjonaldag. Kontrasten er stor: Hadde våre Eidsvoll-menn vært i Kina, hadde de blitt fengslet.

Den norske Tibet-komité, Uighurkomiteen og Amnesty International inviterer til markering i forbindelse med besøket for å protestere mot menneskerettighetsbruddene som skjer i Kina, og oppfordre våre lokalpolitikere til å ta opp menneskerettighetssituasjonen med den kinesiske delegasjonen. Vil våre folkevalgte bukke og neie i bunad og finstas, eller vil de våge å stå opp for verdiene de er blitt valgt til å forsvare?

Dette er spørsmål politikerne bør stille den kinesiske delegasjonen: Hvordan vil dere sikre ytringsfrihet i Kina? Når skal dere løslate alle de fengslede menneskerettighetsforkjemperne? Og når skal over en million Uighurer, som sitter fengslet under forferdelige forhold, løslates?

Bli med! Kom gjerne i bunad eller annet festantrekk.

Mer informasjon kommer.

Starter: 2019-05-17 18:00:00
Slutter: 2019-05-17 21:00:00

Sted:

Se arrangementet på Facebook