"The chinese dictatorship is like none other, we have never seen anything like it. And it is now very very smooth, so smooth that in some respects it doesn´t even look dictatorial. But it is in control!"
Av de få nyere bøker om Kina som er utgitt på norsk, bør Stein Ringens «Det perfekte diktatur» (Scandinavian Academic Press, Oslo 2017) leses. Stein Ringen er professor emiritus ved Oxford-universitetet. Boken høstet stor internasjonal anerkjennelse da den utkom på engelsk. Her hjemme ble den knapt nok omtalt. Det er beklagelig, for Ringen gir en prisverdig klar beskrivelse av den sosiale og politiske tilstanden i dagens Kina.
Styrken ved Ringens bok er at den er nøye empirisk fundert, etter hans mange besøk i landet. Dette bør bli en pensumbok for folk som stenger Daila Lama ute, og som smisker for å få solgt laks. Og for Johan Galtung, som har uttalt at Kina er et flerpartisystem.
Tilgi dem ikke, for etter denne boka vet de hva de bør vite.
https://scandinavianacademicpress.no/…/det-perfekte-diktatur.
Stein Ringen deltok under debatten "I lomma på Kina" under fjorårets #humanidff sammen med forfatter Torbjørn Færøvik og Aftenpostens Jørgen Lohne. Iår må du ikke gå glipp av film og debatt lørdag 2. mars 2019. Med et glimrende panel bestående av Amnestys generalsekretær, John-Peder Egenæs, Professor i Kinastudier ved UiO, Halvor Eifring og Stortingsrepresentant for SV, Petter Eide. Løp og kjøp!

HUMAN 2019 / Fire Under the Snow + Tibetansk motstand i Kinas årSource