Kina stenger også iår Tibet for utlendinger, fra 30.januar til 1. april 2019. Dette er et ledd i å hindre observatører utenfra tilgang i forbindelse med den “sensitive” datoen 10. Mars. Da minnes tibetanerne opprøret mot den kinesiske okkupasjonsmakten i 1959, som ledet til HH Dalai Lamas flukt i eksil.
Inne i Tibet er naturligvis dagen forbudt å markere, og kontrollen er total – men utenfor markeres dagen, av tibetanske flyktninger over hele verden.

China bans foreigners from visiting Tibet Autonomous Region until April – International Campaign for Tibet

February 19, 2019 Tibet tour operators have announced that the ‘annual closure’ of the Tibet Autonomous Region (TAR) to foreigners began this year on Jan. 30 and will last until April 1, with one operator recommending that foreigners plan to “begin the Tibet trip no earlier than April 1 becaus…


Source