Bli medlem av Den norske Tibet-komité!

Den norske Tibet-komité er en landsomfattende og partipolitisk uavhengig organisasjon som er dannet for å arbeide for tibetanernes rettigheter. Hjertelig velkommen som medlem, enten du tar sikte på et aktivt medlemsskap eller kun ønsker å være et "passivt støttemedlem"! Som medlem vil du blant annet motta vårt tidsskrift Verdens Tak samt invitasjon til alle våre møter. Betalingsblankett vil bli tilsendt.

Pris per år: Ordinært medlemskap: kr 300, Familie: kr 400, Student/pensjonist: kr 150.

Innmeldingsskjema

Ditt navn (obligatorisk)

Din e-post (obligatorisk)

Motta nyhetsbrev per e-post? (obligatorisk)  Ja Nei

Please leave this field empty.

Din adresse (obligatorisk)

Skriv inn følgende kode captcha

( Klikk på krysset oppe i høyre hjørne for å lukke vinduet. / Turn this window off by clicking the cross.)

Støtt vårt arbeid!

Her kan du gi en støttedonasjon til vårt arbeid for Tibet og tibetanernes rettigheter. Vi benytter Paypal for håndtering av pengetransaksjonen. Klikk på knappen under for å bli overført til vår betalingsside hos Paypal. (Der kan du for øvrig selv velge om du vil betale med kredittkort eller benytte Paypal-konto.)

( Klikk på krysset oppe i høyre hjørne for å lukke vinduet. / Turn this window off by clicking the cross.)

Motta vårt nyhetsbrev per e-post!

Den norske Tibet-komités nyhetsbrev holder deg oppdatert på hendelser og saker relatert til Tibet. Ønsker du å motta våre e-postbaserte nyhetsbrev, fyll ut og send inn skjemaet under!
(Abonnementet er for øvrig gratis og kan når som helst avsluttes.)

Registreringsskjema for nyhetsbrev

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Please leave this field empty.

Starte eller avslutte nyhetsbrevabonnement? (obligatorisk)  Start Stopp

Skriv inn følgende kode captcha

( Klikk på krysset oppe i høyre hjørne for å lukke vinduet. / Turn this window off by clicking the cross.)

Tibet film evening on 7th feb.2013 with three Tibetan films

Event, News Published 24.01.2013 No Comments + Add Comment

Human Right and Human Wrong Film Festival Oslo 5-10 Febouary

OSLO DOCUMENTARY CINEMA AND HUMAN RIGHTS HOUSE OSLO

The Human Rights Human Wrongs Film Festival (HRHW) is organised by The Human Rights House Oslo and Oslo Dokumentarkino (the Oslo Documentary Cinema). The first version of the festival was organized in December 2008 to commemorate the 60th anniversary of the Human Rights Declaration.

Tibet film evening on 7th feb.2013 with three Tibetan films

HRHW 2013, Norwegian Tibet Committee and Voice of Tibet welcomes you to a whole evening packed with interesting films and discussions.

The evening will entail several movies and a debate about the situation in Tibet and Tibetans in exile. Every film will be followed by discussion with panel and audience. Members on panel are Ngawang Choephel (Director for Songs in Tibet), Chungdak Koren og Øustein Alma. We look forward to seeing you at Cinemateket February 7.

PROGRAM:

Tibet Night part 1: Two films and debate at 5pm.

Tibet Night part 2: Film Tibet in song at 9pm.

All the events will take place at Cinemateket/ Filmens Hus, screening rom “Lillebil”. Cinemateket is located at Dronningens gate 16.

Tibet Night Part 1: Film no. 1: LEAVING FEAR BEHIND

(Dhondup Wangchen, Tibet 2008, 23 min)

The filmmakers travelled thousands of miles in Tibet, asking and filming what ordinary Tibetans really feel about their situation, about China and about the Dalai Lama. The answers are frank and powerful. The filmmakers were arrested after finishing the film.

Tibet Night Part 1: Debate: TIBETANS: ENJOYING HUMAN RIGHTS – OR VICTIMS OF CULTURAL GENOCIDE?

Chinese authorities say that the Tibetans are living happy and prosperous live fully enjoying religious, cultural and social rights and freedom of expression. On the contrary the Tibetans claim that “Everything Tibetan” is under attack and call China’s repressive policies “cultural genocide”. Whom are we to believe – and what is the real situation in Tibet right now?”

Tibet Night Part 1: Film no. 2: THE SUN BEHIND THE CLOUDS (80 min)

(Ritu Sarin and Tenzin Sonam, Tibet 2009, 80 min)

This film is a potent update on 50 years of Tibetan struggle. The Sun Behind the Clouds looks at China’s occupation of Tibet from the perspective of the vocally secessionist Tibetan youth, and from that of their spiritual leader H.H. The Dalai Lama.

Tibet Night part 2: TIBET IN SONG

(Ngawang Choephel, Tibet 2009, 86 min)

Cinemateket/ Filmens Hus kl 21.00

In cooperation with the Norwegian Tibet Committee and Voice of Tibet.

Tibet – a cultural genocide? Tibet in Song is a heartbreaking tale of cultural imperialism, exploitation and resistance. The film provides a raw and uncensored look at how China aims to transform Tibetan culture. The film is giving voice to Tibetans engaged in the fight for their cultural heritage and speaking out against Chinese policies.

Ngawang Choepel was sentenced to 18 years in prison for making this film. He was released after six years of relentless protests from, among others, Amnesty International and his own family. Tibet in Song is a heartening tale of cultural exploitation and resistance, including Ngawang’ own imprisonment for filming folk songs in Tibet, and ends with a look at Tibet today, a country still plagued by Chinese brutality, yet still willing to fight for the existence of its own cultural heritage.

The film celebrates the traditional Tibetan folk music and encompasses a harrowing journey into the past fifty years of cultural repression inside Chinese controlled Tibet.

Introduction and Q&A with film director Ngawang Choephel.

( Comments are closed. )

CONTACT INFO
Den norske Tibet-komité
Kolstadgata 1, 0652 Oslo
Tlf 462 83 030 // Email

Login